Decàleg de bones pràctiques en Ca La Vaga

1.Ca La Vaga no pot resoldre tots els problemes socials. Quan no podem solucionar-los, tampoc podem incloure’ls. Així funciona el dret d’admissió.
2. El consum desordenat i massiu d’alcohol i el mal ús dels recursos comuns produeixen  situacions indesitjades en el centre.

3. La falta de respecte cap a les persones o els recursos comuns, l’agressivitat o la violència, no caben en un espai com aquest i són una bona raó per a abandonar el centre social. Les actituds sexistes, masclistes, racistes, agressives, privatitzadores o homòfobes no poden ser tolerades en Ca La Vaga.

4. Açò és el món real: no es pot consumir ni trapitxear amb substàncies prohibides. En Ca La Vaga no es fan negocis, ni legals ni il·legals.
5. Tú, com qualsevol altra persona, pots demanar ajuda o oferir-la per a un treball col·laboratiu. No t’estranye que algú te la puga demanar o oferir, la responsabilitat de cuidar el centre social és de tots i totes.
6. Quan hi ha zones o espais restringits, no cal travessar-los o instal·lar-se en ells. A voltes
els espais han d’estar buits per la nostra pròpia seguretat. Les zones de trànsit i
evacuació no poden ser ocupades. Deixa lliures els espais no destinats a alguna activitat.
7. No generes  fem. Si la generes, ocupa’t d’ella i treu-la del centre. Ningú ha d’estar al servei d’una altra persona. Si coincideixes amb una recollida, pots participar en ella.
8. Hi ha activitats incompatibles amb unes altres. A voltes es requereix silenci,forma part de la bellesa. Pensa-t’ho abans d’iniciar alguna activitat espontàniament. Especialment, per a fer música, cal cercar llocs i horaris adequats.
9. És l’actitud, més que l’activitat o l’activisme, la qual cosa dóna dret a gaudir del centre social.
Qualsevol persona pot fer complir els mínims de convivència, o demanar ajuda per a fer-los complir. El diàleg és el millor recurs, ajuda’ns a treballar sobre açò.
10. Qualsevol proposta o suggeriment és sempre ben rebut. Treballem perquè comunicar-les siga el més senzill possible, però també perquè pugues dur-les a terme, soles o en companyia d’altres.Fes la consulta  sempre que ho necessites en el despatx de comunicació, en la cafeta o en els espais més propers.

Decàleg extret del centre social autogestionat Tabacalera de Madrid

Ca La Vaga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s